top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Často kladené dotazy



Kdy můžu začít cvičit karate?

Pokud máte chuť a čas, můžete začít kdykoliv. Při tréninku se přihlíží ke zdravotnímu stavu cvičence. Správný trénink karate nikdy tělu neublíží. V našich specializovaných skupinách můžete trénovat již od 3 let.

​​

Je karate vhodné pro děti?

Ano, v našich skupinách se zaměřujeme od 3 do 6 let na všestranný sportovní rozvoj se základy karate. Od 6 let se děti aktivně věnují karate a rozvoji koordinace pohybů, rozvoje tělesné síly a obratnosti. Karate slouží jako výborný trénink soustředění a disciplíny.


Mohou cvičit karate i ženy?

Ano, karate využívá celého těla, není k tomu tedy potřeba velká síla. Karate lze po určité době dobře praktikovat i v sebeobraně.


Musím mít kimono a pásek?

Pro začátek postačí kraťasy a tričko. Po získání bílého pásku se cvičí v japonském obleku zvaném kimono, neboli karate gi.


Za jak dlouho se naučím karate?

Karate je jako běh na dlouhou trať. Základní pohyby se můžete naučit již za 1 rok, ale ovládnout své techniky, mysl i ducha trvá celý život. Jsou lidé, kteří po 30 letech tréninku karate říkají, že se stále nestihli naučit vše co karate nabízí.


Proč jsou v karate barevné pásky?

Barva pásku znázorňuje technickou vyspělost daného cvičence. Začíná se u bílého a končí u černého.

​​

Proč zrovna karate?

Získáte dobrou fyzickou a psychickou kondici, koordinaci, vyrovnanost, sebevědomí, flexibilitu, vytrvalost.


Je trénink karate těžký?

Samotný trénink sice vyžaduje fyzickou aktivitu, je však na každém cvičenci, kde má své fyzické hranice. Trenér karate vždy dohlíží na správné provedení technik, ale i na vaší kondici.


Dochází na tréninku k úrazům?

Karate je sice kontaktní sport, nicméně v počátku se jedná o nácvik “do vzduchu”. Karatista je schopen ovládnout své tělo a techniky tak, že svému soupeři při tréninku neublíží. Nemusíte se bát, že domů bude chodit s opuchlým nosem a modřinami po celém těle. K úrazu může dojít kdekoliv a kdykoliv, při samotném cvičení vás kontroluje trenér, který se jim snaží předcházet. Náš oddíl se specializuje především na sestavy KATA.


Kdy mohu začít?

Přijďte se podívat na náborovou ukázku karate, který proběhne 6. a 8. září 2016 na 11. Základní škole od 17:00 hod. Uvidíte ukázku karate, dozvíte se všechny potřebné informace na nový školní rok, dostanete přihášku a časopis a pak už je to jen na vás :)

Podle čeho vybírat kvalitní kurzy karate?

Rozhodně nevybírejte kluby, ve kterých jde jen o kvantitu. Kluby často nabízí jednu, maximálně dvě tréninkové skupiny. Lidově řečeno "nacpeme do jedné skupiny všechny žáky bez rozdílu věku či pásku, a máme za hodinu hotovo". 


Chceme Vám nabídnout maximální kvalitu, a proto jsme pro vás letos  připravili celkem 12 tréninkových skupin. Máme svůj vlastní tréninkový prostor, nadšené a kvalitní trenéry, a spoustu času, který vám rádi věnujeme. Letos nabízíme tři náborové skupiny, čtyři tréninkové skupiny pro pokročilé, čtyři skupiny pro závodní členy, jednu skupinu pro fyzickou přípravua nesmíme také zapomneout na loni založenou skupinu procvičení maminek s dětmi. 

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page