top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Ústecký regionální pohár


1. místo 

Matyáš Houska - kata žáci

Bára Veselá - kata žákyně Matyáš Kloubek - kata žáci Nikola Jůzová - kata juniorky/seniorky


2. místo 

Jan Stránský - kata žáci 

Emma Kušková - kata žákyně


3. místo 

Tomáš Smutný - kata žáci

Tomáš Kouba - kata žáci Filip Smutný - kata žáci



První kolo Ústeckého regionálního poháru karate přivítalo ve sportovní hale SKP závodníky oddílu z Ústeckého kraje. Soutěžilo se v klasických disciplínách kata a kumite a výsledkem všech tří kol poháru bude sestavení nominace na letošní Mistrovství ČR. Pořadatelský team se svého úkolu zhostil velmi dobře, i přes značné problémy s registrací nakonec probíhal turnaj hladce. Naše 13členná výprava si na turnaji vedla velmi dobře a se ziskem 9 medailí (4x zlato, 2x stříbro, 3x bronz) se dokázala zařadit mezi úspěšné kluby.


Mezi žáky nastupovali z našeho klubu začínající karatisté ze skupiny CADET a vedli si velmi dobře. Hned v úvodu nasadila laťku velmi vysoko Bára Veselá, která v kategorii starších žákyň bez sebemenších problémů získala zlato. Velmi pěkné finále se odehrávalo také na vedlejších tatami, kde nastupovali mladší žáci Matyáš Houskaa Jan Stránský. Z boje nakonec vyšel vítězně Houska, obsadil tedy 1.místo a Stránský skončil druhý. Poslední z cadetů nastupoval Tomáš Smutný, který po mírném zaváhání vypadl ve 3. kole. Dostal ale další šanci v repasáži, kde už nic nenechal náhodě a probojoval se až ke třetímu místu. “Všichni kadeti prošli v období leden-únor fyzickou přípravou a náročnými testy do závodních týmů. Teprve před týdnem jsme se definitivně rozhodli o složení tohoto týmu a udělali jsme dobře. Naši cadeti zacvičili velmi solidně, s vysokým nadšením a odvahou, přestože se jednalo o první závody. Velmi mě také potěšilo, že se nám podařilo udržet základní kata a s nimi porazit i mistrovská kata, o které se pokoušeli jiní závodníci, kteří chtěli oslnit rozhodčí vyšší sestavou. Bohužel na úkor techniky. Ukázali jsme, že není důležité, jak vysokou kata závodník odjede, ale jakým způsobem kata zacvičí! To si myslím, je v této jejich kategorii klíčové”zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Lukáš Maule. 


Po cadetech nastupovali již ostřílení závodníci z tréninkových skupin Junior a Champs. V žákovských kategoriích si nejlépe vedl Matyáš Kloubek, který nastoupil ve finále proti Vackovi z Liberce. S konečným výsledkem 2:1 nakonec se zlatem odešel Kloubek. Dobře se také vedlo závodníkovi Filipu Smutnému, který ve stejné kategorii získal 3. místo. Svou premiéru v dorostencích měl také mladý závodník Tomáš Kouba, který se probojoval až do boje o třetí místo. Zde se mu povedlo porazit domácího borce a i jemu se na hrudi leskla kovová medaile. Žákovské kategorie uzavřela úspěšně Emma Kuškováve starších žákyních, kde ve finále podlehla své rivalce Vendule Štěpánové z Liberce, domů si odvezla krásné druhé místo.

Jako poslední nastupovali závodníci ze skupiny Champs Nikola Jůzová, Marek Rendla a trenér Adam Pešek. Jůzovástartuje v letošní sezóně za juniorky a seniorky, a tak se ve finále potkala s dlouholetou závodnicí Monikou Smolařovou z Karate klubu Ústí nad Labem. Z velmi vyrovnaného duelu nakonec vyšla Jůzová jako vítěz a získala zlatou medaili. Adam Pešek nastartoval velmi pěkně svá eleminační kata, ale v boji o medaili byl tak nabitý chutí vyhrát, že “zmotal” dvě kata dohromady a medaile mu utekla defacto o chlup :D

“Celkově se kladenskému oddílu podařilo vybojovat 9 cenných medailí, a hned v úvodu sezóny ukázal, že je potřeba s Keiko ryu i nadále počítat. Nyní nás všechny čekají turnaje defacto každý víkend až do konce května, kde se budeme pokoušet sesbírat co nejvíce bodů na letošní mistrovství České republiky, které proběhne v prosinci. Těšíme se na spolupráci s nově sestavenými závodními týmy a věříme, že letošní sezóna bude stejná, nebo ještě lepší, než sezóna loňská” uvedl na závěr trenér Adam Pešek. 


Oddíl SK Keiko ryu Shotokan Kladno děkuje městku Kladnu za celoroční podporu našich závodníků. Bez této pomoci by oddíl nemohl podávat tak skvělé výkony. 

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page