top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Na poháru nadějí Kladenské hvězdy úspěšné!

Aktualizováno: 19. 11. 2018


V sobotu 7. dubna se konal ve sportovní hale v České Lípě Pohár nadějí v karate. Na turnaj bylo přihášeno více než 420 závodníků z celé České republiky. Město Kladno opět zastupovali mladí karisté z Keiko ryu Shotokan Kladno, kteří vybojovali celkem 9 medailí. 


I přesto, že turnaj čítal více než 90 kategorií a předchozí ročníky se vždy nesly spíše ve velmi líném tempu, v letošním roce se pořadatel pochlapil a turnaj měl příjemný spád. V úvodu se představily kategorie pro začínající závodníky, kteří ještě nemají žádné zkušenosti se soutěžním tatami. Na tomto turnaji se poprvé představili noví závodníci z Kladna, kteří navštěvují skupinu CADET. Tato skupina vznikla v lednu 2018 a závodníci svou premiéru zvládli na výbornou. Na nejvyšší příčku se probojovala Denisa Holubovská v kategorii kata žákyně. Stříbrnou příčku obsadil mladičký karatista František Rozner v kategorii kata žáci. Bronzovou medaili nakonec vybojovali Františka Kašparováa Valeria Kuzněcováv kategorii kata. "Naši noví závodníci prošli tříměsíční specializovanou přípravou, která přinesla první ovoce. Pracovali na sobě 4x týdně, někteří i 6x týdně a jsme rádi, že jim premiéra vyšla. Těšíme se na jejich další výsledky" řekl v úvodu trenér Marek Rendla.


V druhé části turnaje nastoupili již zkušení závodníci, kteří se připravují ve skupině JUNIOR. Výborně si vedl Matyáš Houska, který získal zlatou medaili v kategorii kata žáci bez rozdílu pásku. Druhé místo obsadil Tomáš Koubav kategorii junioři. Nakonec se ale nejhezčí finále odehrávalo na čtvrtém tatami, kde nastupovali kladenské závodnice Anička Vrábelováa Bára Veselá, která nakonec ze souboje vyšla vítězně. Veselánakonec první a Vrábelovádruhé místo.


"Junioři předvedli standartní výkon. Jen nás mrzí souboj mezi Kolaříkovou ( Keiko ryu Kladno ) a Veselou ( Kesl ryu Praha ). Dle regulí českého svazu karate by měli rozhodčí přenechat rozhodování jiným rozhodčím, pokud na tatami nastupuje jejich závodník. V tomto případě se tak nestaloa i přes jasně viditelné rozdíly, které hrály do karet Kolaříkové nakonec vyhrála závodnice z pražského Kesl ryu. Můžeme se tedy jen domýšlet, zdali byla výhra oprávněná a rozhodování objektivní, a nebo zasáhla vyšší moc . Tyto nízké turnaje zrkátka obnáší i podobné situace (malé tatami, organizace, kvalita rozhodčích a sportné situace), se kterými se setkáváme, nicméně i přes tyto problémy jsme celkově byli s výsledkem závodníků spokojení a jsme zvědaví na další turnaje v následujících týdnech" uzavřeli tento turnaj trenéři Lukáš Maule a Adam Pešek.




30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page