top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY


Předposlední víkend v listopadu se konalo mistrovství České republiky karate FSKA v České Lípě. Kladenské karate mělo opět silné zastoupení z oddílu Keiko ryu Shotokan. Turnaje se zúčastnilo více než 400 závodníků z více než 20 oddílů z celé české republiky. Kladenské karate přivezlo celkem 25 cenných kovů a zařadilo se tak mezi nejúspěšnější kluby turnaje a zároveň potvrdilo, že v Kladenském okrese nemá konkurenci.


V úvodu se představili mladí závodníci z tréninkové skupiny Yellow, ve které se klub zaměřuje především na děti do žlutého pásku. Velké překvapení turnaje byl nejmladší člen výpravy Martin Šimovič, který má teprve 7 let a z turnaje si přivezl svou první medaili a titul vícemitr ČR. Milým překpvapením byli také závodníci David Tuška a Aneta Jandová, kteří si v disciplíně kata dokázali vybojovat 3. místo. Mezi staršími závodnííky si nejlépe vedla Milena Najmanová, která nenašla v České republice soupeřku a tak si domů odnesla zlatou medaili. Na bronzovou příčku dosáhl také Sam Černých v dorostenecké kategorii, který se probojoval až do boje o 3. místo a vyhrál. Smršť bronzových medailí zakončil Martin Čejpa, který v žákovské kategorii vybojoval 3. místo. Máme z našich začínajích karatistů velkou radost!




Poté již nastoupili tradičně závodníci z tréninkové skupiny CADET a JUNIOR. Nejlépe si vedl Martin Thrin Nhu Sam, který ve své kategorii vybojovat zlatou příčku a nechal všechny závodníky daleko za sebou. Domů si odvezl titul mistra ČR a veliký úsměv. Ještě neutichl potlesk z prvního titulu a sportovní halou se ozval bouřlivý potlesk podruhé a to pro mladou závodnici Valerii Kuzněcovou, která ve finálovém bloku zvítězila a získala pro kladenské karate další titul mistra ČR. Velice pěknými výkony se předvedla také závodnice z Velké Dobré Františka Kašparová, která ve finále získala stříbrnou medaili a titul vícemistryně ČR. Na sportovní tatami se také postavil závodník Honza Bárta, který v repasáži prošel všemi koly a vybojoval bronzovou medaili. Stejným výsledkem se může také pyšnit poslední mladší závodník František Rozner, který rovněž vybojoval pro kladenské karate bronzovou medaili.




Organizátor turnaje Pavel Znamenáček zvládl organizaci na výbornou a tak jsme se ještě v dopoledních hodinách dostali k dorosteneckým a juniorským kategoriím. Zde se nejlépe vedlo tandemu Veselá - Vrábelová. Nejdříve jsme shlédli juniorské finále, ze kterého vzešla jako vítězka Anička Vrábelová a Bára Veselá obsadila druhé místo. V další kategorii, která byla bez omezení pásku si to závodnice otočili, a finále bylo opět v barvách kladenského karate. Tentokrát ale vyhrála Bára Veselá a Anička Vrábelová skončila druhá. O pěkné finále se také postaral juniorský závodník Jakub Krausz, který v kategorii open prošel až do finále, kde se setkal s favorizovaným závodníkem z Neratovic. Ten nakonec vyhrál a Krausz si odnesl stříbrnou medaili a titul víceminstra republiky. Bylo to velice hezké a emotivní finále a oba závodníci předvedli karate na vrcholové úrovni.



Po kategoriích jednotlivců přišlo na řadu více než 160 týmu v disciplínách duo, tým a modelové situace. Zde si opět vedly nejlépe Vrábelová - Veselá, která získaly v disciplíně kata duo zlatou medaili. K tomu navíc tato dvojice přidala ještě zlatou medaili v disciplíně kata team, kde tuto dvojici doplnila závodníce Ema Kušková. Skvělé výkony!

V disciplíně kata duo nastupovali také týmy Kuzněcová - Kašparová, které získaly ve finálovém bloku v disciplíně kata duo starší žáknyě 2. místo, a dále duo Bárta - Thrin Nhu Sam vybojovali v discipliné kata duo starší žáci krásné 3. místo.

Celý turnaj se nesl ve velice příjmné přátelské atmosféře, diváci svým potleskem ohodnotili nejednu pěknou akci a tak jsme díky tomu strávili příjemný den. Velké poděkování patří také městu Kladno, který kladenský oddíl Keiko ryu Shotokan Kladno podporuje v přůběhu celého roku.

MISTŘI ČR

Bára Veselá - kata open

Anička Vrábelová - kata

Valeria Kuzněcová - kata

Martin Thrin Nhu Sam - kata

Milena Najmanová - kata

Bára Veselá - kata team

Anička Vrábelová - kata team

Emma Kušková - kata tem

Bára Veselá - kata duo

Anička Vrábelová - kata duo


VÍCEMISTŘI ČR

Jakub Krausz - kata open Bára Veselá - kata

Anička Vrábelová - kata open

Martin Šimovič - kata

Františka Kašparová - kata

Frantička Kašparová -kata duo

Valeria Kuzněcová - kata duo


BRONZOVÍ MEDAILISTÉ

Aneta Jandová - kata

František Rozner -kata

Honza Bárta - kata

David Tuška - kata

Sam Černých - kata

Honza Bárta - kata duo

Martin Thrin Nhu Sam - kata duo Martin Čejpa - kata

88 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page