top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Kladno pořádalo národní pohár!

Aktualizováno: 19. 11. 2018


O víkendu se konal v Kladně Národní pohár žáků v karate. Organizátorem turnaje, kterého se zůčastnilo přes 350 závodníků, byl kladenský sportovní oddíl Keiko ryu Shotokan Kladno ve spolupráci s Českým svazem karate. Kladeňákům se na domácí půdě dařilo, na Kladně zůstaly 3 medaile. 


Nejlépe si ze všech kladeňáků vedla Anička Kolaříková, která se ve své kategorii probojovala hladce až do finále a Kladno se mohlo poprvé radovat ze zlaté medaile. V těšném závěsu za Aničkou byl také její klubový kolega Matyáš Houska, který je úřadující mistr ČR v kategorii kata mladší žáci. Houska je v letošní sezóně poprvé ve vyšší kategorii starších žáků a ani tam neztrácí tempo. Houska na národním poháru v Kladně vybojoval stříbrnou medaili


Tomáš Smutný, který startoval ve starších žácích vypadl v eliminačních kolech se závodníkem Brejchou z Neratovic. Na bednu se probojoval také kladeňák Matyáš Kloubek, který startuje za pražský oddíl. Kloubek vybojoval 3. místo v kategorii starší žáci. Bývalý kladenský závodník Stránskývypadl již poněkolikáté v eliminačních kolech, a to i přesto, že se mu v loňském roce v kladenském klubu Keiko ryu Shotokan dařilo, zhodnotil výkony kladenských karatistů ve zkratce trenér a pořadatel národního poháru Lukáš Maule.


Turnaj karate se odehrával ve sportovní hale BIOS vedle zimního stadionu v Kladně, která nabízí oddělené tribuny pro závodníky a diváky. Spousta turnajů je k divákům benevolentní, což má za následek chaos a nepřehlednost na soutěžní ploše. Co je v jiných sportech běžné a automatické se v karate dost upouští a má to za následek neatraktivnost tohoto krásného sportu. Z tohoto důvodu nebylo umožněno divákům vstoupit na sportovní plochu. "Na sportovní plochu měli přístup pouze cerfitikovaní trenéři, závodníci a rozhodčí. Především trenéři, závodníci ale i rozhodčí si pochvalovali organizaci turnaje, která neměla v České republice obdoby. Jsem rád, že soutěž byla plynulá, trenéři měli dostatek prostoru na svou práci a závodníci se měli kde rozcvičovat, a o to nám šlo",uzavřel organizátor turnaje Lukáš Maule.

Velké poděkování patří městu Kladno, které bylo partnerem národního poháru.  

Všechny fotografie naleznete na facebookové stránce klubu Keiko ryu Shotokan  




32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page