top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Keikoryu ovládli nároďák v Kladně


V sobotu 28. března se v Kladně konalo1. kolo národního poháru žáků a dorostenců v karate. V sérii národních pohárů získávají závodníci body a nejlepší závodníci postoupí na prosincové mistrovství ČR karate mládeže. Turnaje se zůčastnilo 358 závodníků z více než 50 oddílů z celé ČR. Mezi nimi byli také závodnici z Keiko-ryu Shotokan a Kobra Kladno.

V kategorii žákyň se výborně do bojů o medaile nastartovali Anička Vrábelová a Veronika Jůzováz Keiko-ryu Shotokan. Oběma závodnicím se dařilo na výbornou a probojovali se až do semifinále, kde poměřili síly mezi sebou. Z boje nakonec vyšla vítězně Anička Vrábelová a vyhrála celou kategorii.Veronika Jůzová si prohru se svojí klubovou rivalkou vzala k srdci a ostatním nedala žádnou šanci v repasáži a získala 3. místo. V kategorii mladších žákyň si úspěšně vedla Emma Kušková, která ve finále podlehla Brejchové z Neratovic a doma zůstalo stříbro.

V kategorii dorostenek se výborně vedloNikole Jůzové, také z Keiko-ryu Shotokan.Bez sebemenších problému se probojovala až do finále, kde hravě porazila svou soupeřku a získala další zlatou medaili. Za Kladno startovala také mladá závodnice Tereza Jaňourová z Kobra Kladno, která dříve trénovala společně se závodníky z Keiko-ryu. Jaňourová ale na své soupeřky nestačila a skončila ve vyřazovacích kolech.

Jůzová s Vrábelovou patří do soutěžní specializované skupiny CHAMPS oddílu Keiko-ryu Shotokan a další velkou zkouškou pro ně bude mezinárodní závod v Rakouském Zell am See.

Držíme palce a děkujeme za vzornou reprezentaci našeho města a domovského oddílu. 

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page