top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Kladenští karatisté vybojovali 21 medailí


VAMBERECKÝ LVÍČEK, Vamberk

8 závodníků = 21 medailí

Matyáš HOUSKA2x zlato, 1x stříbro, 1x bronz

Jan STRÁNSKÝ1x zlato, 2x stříbro, 1x bronz

Bára VESELÁ1x zlato, 2x bronz

Tomáš SMUTNÝ1x stříbro, 2x bronz

Emma KUŠKOVÁ1x zlato, 1x stříbroM

atyáš KLOUBEK1x bronz, 1x stříbro

Filip SMUTNÝ1x zlato, 1x bronzJakub

KRAUSZ1x stříbro


V sobotu se ve Vamberku uskutečnil další ročník tradiční soutěže Vamberecký lvíček, který nabízel především začínajícím karatistům okusit soutěžní tatami. Na tento turnaj vycestovali také kladenští závodníci z Keiko ryu shotokan se svými začínajícími karatisty ze skupiny CADET, pro které to byl teprvé druhý turnaj sezóny. Jelikož byl turnaj pouze pro děti do 13 let, zůčastnili se ho společně s cadety ještě závodníci ze skupiny JUNIOR. Kladenští karatisté z Keiko ryu působili na tatami poměrně malou skupinkou 8 lidí, ale co do počtu vítězství se zařadili mezi nejúspěšnější tým turnaje, protože získali celkem 21 medailí. 


Mezi nejmladšími žáky za Keiko ryu Shotokan Kladno nastoupili talentovaní závodníci Jan Stránskýa Matyáš Houska. Soutěž pojali s velkým nadšením a takovou razancí, že ve své kategorii nepoznali prohru a oba se potkali ve finále, ze kterého nakonec jako vítěz vyšel Houska. Hned v zápětí ale startovali v další kategorii, která měla stejný průběh a tak bylo finále opět v kladenských žlutých barvách Keiko ryu. Tentokrát ale Stránský zabojoval a se ziskem 2:1 vrátil Houskovi porážku a bylo to 1:1 :) Houska se Stránskýmměli ale ještě hodně napilno, neboť oba dva byli zaregistrování do dalších 2 kategorií. Tento turnaj byl specifický tím, že zde byli totiž kategorie jednotlivých soutěžních kata. Tedy, závodníci mohli cvičit pouze danou sestavu, rozhodčí nakonec vybrali nejlepšího závodníka každé sestavy. V heian shodan, která byla pro oba kladenské borce “nejbližší” co do znalosti karate, se jim dařilo velmi dobře, nicméně na vysněnou jedničku nedosáhli. V boji o finále oba vypadli a tak museli absolvovat dlouhou repasáž. Vzhledem k tomu, že turnaj nabízel dvě třetí místa, oba se zakousli do tatami s takovou chutí, že ostatním zůstali jen oči pro pláč a oba nakonec stáli na bedně na třetím místě.

Poslední kategorie byla HEIAN Sandan, kde už nenechali nic náhodě a finále této kategorie bylo opět pod taktovkou Houska vs. Stránský. Oba předvedli velmi vyrovnaný souboj a rozhodčí to neměli vůbec jednoduché. Nakonec  se ale rozhodli v poměru 2:1 pro Matyáše Housku.V kategorii začínajích karatistů si tedy nejlépe vedl Matyáš Houska( 2x zlato, 1x stříbro, 1x bronz ) a v těsném závěsu Stránský Jan( 1x zlato, 2x stříbro, 1x bronz ). 


V kategorii mladších žáků 10-11 let nemělo Keiko žádné zastoupení, a tak si místní karatisté trochu spravili náladu a na bedně se objevili i jiné oddíly. Ale jen na chvilku.

Kolem poledního nastoupila kategorie 12-13 let, která měla silné zastoupení i u Kladenáků. V úvodních kolech si velmi dobře vedla Bára Veselá, která vyhrála kategorii kata starších žákyň. S dobrou náladou nastoupila také do dalších dvou disciplín, kata HEIAN 1 a HEIAN 3. I zde předvedla velmi pěkné výkony, nakonec si z každé kategorie odnesla pěkné 3. místo. Veselá na turnaji tedy skončila s medailovou bilancí 1x zlato, 2x bronz

Jako poslední z nováčku na svůj výkon čekal mladý Tomáš Smutný, který si hned v ranních hodinách došel pro 3.místo v kategorii 12-13 let. Poté čekal celkem 5 hodin na další výkon v ostatních kategoriích, což moc příjemné nebylo. Nakonec startoval na dvou soutěžních tatami najednou, a tak kromě soutěžních kata potrénoval sprint na krátkou vzdálenost. V kategorii HEIAN 1 postoupil až do finálového bloku kde nakonec získal druhé místo. V kategorii HEIAN 3, kde nastupoval proti zkušenějším závodníkům, se nenechal zastrašit a vybojoval 3. místo. Útěchou pro něj zajisté bylo, že prohrál se svými kamarády z oddílu, kteří tuto kategorii obsadili na všechn stupních. Smutný získal na turnaji celkem 1x stříbro a 2x bronz.

Začínající závodníci měli odzávoděno až kolem 15 hodiny, což se pořadatelům moc nepovedlo. Není se čemu divit, neboť v žákovských kategoricíh 7-9 bylo více než 100 závodníků. Dokonce došlo i k hlasování, kde si trenéři odsouhlasili zkrácení kategorií kumite, jinak by se domů ten den asi už nedostali.


V pozdních odpoledních hodinách nastoupili závodníci s vyššími páskami. Zde si opět nejlépe vedl kladenský oddíl Keiko ryu Shotokan. Celou kategorii 12-13 let obsadili závodníci z Kladna. Ve finále se utkali poprvé Jakub Krausz a Filip Smutný. Nakonec přeci jen rozhodli zkušenosti a vyhrál Smutný. Druhé místo získal Krausza třetí místa obsadili Tomáš Smutný a Matyáš Kloubek.V dívčích kategoriích nastoupila Emma Kuškováa v kategorii 12-13 let se probojovala až do finálového zápasu, kde nakonec podlehla 2:1 místní závodnici.

Trochu zklamaná Kuškovádále nastupovala v kategorii HEIAN 3, ve které cvičili společně chlapci i dívky. Zde si už Kuškováspravila náladu, když vrátila porážku z předchozí kategorie, zvítězila 2:1 a získala 1. místo. Na stupni vítězů ale nestála sama. Třetí místa obsadili kladenští závodníci Filip Smutný a Tomáš Smutný.Kušková zakončila turnaj s medailovou bilanci 1x zlato a 1x stříbro.

Celkově se našim závodníkům vedlo velmi dobře. Žlutá barva klubových souprav zazářila na stupních vítězů celkem 21x a získali tak uznání místních oddílů. Je vidět, že tvrdá dřina přináší ovoce, je to velká motivace pro naše závodníky",řekl na závěr turnaje trenér Marek Rendla. 

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page