top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Banzai CUP v Německu.


10. – 11. října se v Německém Berlíně konal prestižní světový šampionát mládeže Banzai cup 2015. Turnaje se zúčastnilo přes 1200 závodníků z více než 33 států. Mezi startujícími nechyběly výpravy z Anglie, Indonésie, Kanady, Polska, Rakouska, Německa, Slovenska, Itálie, Francie, Srbska, Chorvatska, Ruska, Turecka a Maďarska. Z České republiky se turnaje díky podpoře města Kladno zúčastnil výběr Reprezentace talentované mládeže. "Na turnaj jsme vyrazili již v pátek a do Berlína jsme dorazili na prezentaci závodníků. Organizace turnaje byla pro pořadatele velmi náročná a občas došlo k malému časovému skluzu. Vše však proběhlo dle programu a na 9 tatami se tak mohli o zajímavé poháry poprat talentovaní závodníci z celého světa," řekl na úvod vedoucí reprezentace Kladenského výběru M. Kabeš.

​​

První úspěch na tomto prestižním turnaji zaznamenal Jakub Vavřička, kdy v kategorii juniorů získal bronz. " V prvním kole se na Jakuba sice poznamenala malá nervozita, ale v dalších kolech již předvedl slušný výkon. Do finále bohužel těsným skóre 2:3 na praporky nepostoupil, ale v souboji o třetí místo vždy svého soupeře deklasoval 5:0 a bronz si tak přesvědčivě zasloužil, " pochvaloval úspěch na mezinárodním poli trenér M. Kabeš.

​​


Druhý úspěch v Berlíně zaznamenal Matyáš Kloubek, který získal v kategorii starších žáků bronz. „Matyáš je velmi talentovaný sportovec. V kategorii, která čítala přes 40 závodníků, se probojoval až těsně před finále. Zde bohužel prohrál nad Litvinovem z Ruska. V repasáži si snadno poradil s každým závodníkem a v souboji o bronz dokonce porazil velmi výborného závodníka z Indonésie,“ hodnotil výkon závodníka města Kladno trenér L. Maule.

​​

Další závodníci Kladenského výběru již bohužel medaile nezískali, ale obsadili bodované pozice. V kategorii seniorů sahal těsně po medailové pozici Dominik Bandas a Šimon Branda. Oba skončili na nepopulárním 5. místě. Mezi dorostenci skončil těsně pod stupni vítězů Marek Rendla. V dorostencích se bohužel nepodařilo probojovat do vyšších kol závodníkovi Tomáši Koubovi. Stejný osud potkal i juniorku Nikolu Jůzovou. V kategorii starších žákyň se ještě představila Emma Kušková, které se podařilo postoupit do třetího kola, ale její účast zde zastavila závodnice z Turecka. " Všichni reprezentanti výběru Ústeckého kraje předvedli jak technicky tak dynamicky kvalitní výkony. Tento turnaj byl jeden z mála, kdy narazíte na souhru velmi důležitého faktoru pro další kvalitní sportovní a soutěžní rozvoj a to početná účast a kvalitní obsazení. Proto byl tento turnaj vybrán jako jeden z kvalitních akcí v projektu Ústeckého kraje. Díky tomu to samozřejmě bylo pro některé závodníky obtížnější, ale i přesto se jim podařilo bodovat,“ shrnul výkony závodníků Kladenského výběru trenér M. Kabeš.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page