top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Kladenští karatisté ovládli světový šampionát

O uplynulém víkendu se konal dvoudenní světový šampionát karate WKF Grand Prix v Ústí nad Labem. Turnaje se zůčastnilo více než 600 závodníků z 18 zemí světa např z USA, Ukrajiny, Ruska, Maďarska, Slovenska, Litvy, Německa, Švédska a dalších zemí. Město Kladno zastupovali pouze závodníci z Keiko ryu Shotokan Kladno.



V sobotu nastupovali závodnící od 14 let, tedy dorostenci, junioři a senioři. Na soutěžním tatami za Kladno reprezentovali Emma Kušková, Jakub Krausz, Bára Veselá a Tomáš Smutný. Konkurence byla obrovská, mezi favority v těchto kategoriích patřili především závodníci z Maďarska, kteří předvedli opravdu pěkné výkony. “Turnaj byl velice pěkně obsazený, po delší době je zde vidět dobrá konkurence, ve které se nám boužel nepodařilo probojovat do bojů o finále, nicméně můžu říci, že kladenští závodníci předvedli dobré výkony. Jejich největší slabinou bylo především špatné rozhodnutí ve výběru soutěžních kata, jelikož již mají svou vlastní hlavu, a nenechají si poradit od svých trenérů. Jejich rozhodnutí jet vyšší kata, kterou nemají ještě tak dobře zajetou namísto základní mistrovské kata, ve kterých se cítí dobře je stálo bohužel medaile” zhodnotil výkon svých svěřenců hlavní trenér klubu Lukáš Maule.

V neděli nastupovali kategorie žáků v zastoupení Františky Kašparové, Valerie Kuzněcové, Františka Roznera, Honzy Bárty a Martina Trinh Nhu Sama ze soutěžní skupiny CADET. A zde to byla pastva pro oči. V mladších žácích nastoupili ve stejné kategorie proti sobě Martin Trinh s Františkem Roznerem. Hravě se oba závodníci probojovali až do finálového zápasu, ze kterého jako vítěz vzešel Martin Trinh, Fanda Rozner získal druhé místo. Stejný scénář byl také v žákyních, kde ve stejné kategorii nastupovali Františka Kašparová s Valerií Kuzněcovou. I oni dvě se probojovali přes zahraniční závodníky až do finále, kde nakonec zvítězila Valeria a Františka si odnesla druhé místo. František Rozner nastupoval také ve vyšší kategori bez rozdílu pásku, kde se podruhé probojoval do finálového bloku, kde podlehl Štáhlavskému z Red dragon týmu, a domů si tak odvezl druhou stříbrnou medaili.


Ve starších kategoriích nastoupil Honza Bárta a ani on neměl větší problém probojovat se do finále. Ve finálovém bloku nakonec porazil maďarského souperře a domů si odvezl zlatou medaili. “Naši mlaší závodníci byli na tento turnaj skvěle připraveni, a to především díky jejich snaze a píli na tréninku. Velkou roli hráli také individuální tréninky, které závodníky posouvají na zcela jinou úroveň. Pokud jim nadšení a elán vydrží, věřím, že se našim závodníkům bude dařit i nadále, máme z nich radost” zhodnotil výkony kladenských záávodníků trenér Marek Rendla.

Ze světového šampionátu si tedy Kladenské karate připsalo do svých úspěchů 3x zlato, 3x stříbro a zařadilo se tak mezi TOP kluby turnaje.


258 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page