top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Kladenští karatisté v Lípě úspěšní!


V sobotu 9. dubna se konal další ročník Poháru nadějí Českého svazu karate v České Lípě. Turnaje se zůčastnilo přes 270 závodníků z více než 30 oddílu z celé České republiky. Na turnaj vyrazili také kladenští karatisté z Keiko-ryu Shotokan. A jak se jim dařilo?

“Přišli jsme, závodili jsme, zvítězili jsme”… zhodnotil celý turnaj trenér Kladenských karatistů Lukáš Maule.


V úvodu turnaje nastoupili tradičně začínající karatisté, kteří zde získávají své první zkušenosti na soutěžním tatami. Na tomto turnaji zažila ale většina závodníků stejnou zkušenost - nastupovat proti Keiko ryu Kladno není žádná sranda ! Závodníci z Kladna drtivě rozválcovali všechny začátečníky ve svých kategoriích a nedali nikomu ve svých kategoriích šanci.

1. místo  Anička Kolaříková- kata mladší žákyně 7-9 let, bílé a žluté pásky  1. místo  Matyáš Houska -kata žáci 7-9 let, bílé a žluté pásky 1. místo  Bára Veselá- kata starší žákyně 12-13 let , bílé a žluté pásky 2. místo  Jan Stránský - kata žáci 7-9 let, bílé a žluté pásky 3. místo  Tomáš Smutný- kata žáci 12-13 let, bílé a žluté pásky

Na turnaji dále nastupovali zkušení závodníci. I zde Kladenští karatisté nepoznali porážku a pokud ano, tak pouze z řady svých klubových kamarádů.

Za zmínku stojí, že si karatisté z Keiko ryu Shotokan hravě pohráli na obyčejném venkovském turnaji s čerstvými mistry světa organizace WFS a tím zbourali veškeré hodnoty získaných titulů mistrů světa z méně známých organizací karate. 


1. místo   Filip Smutný - kata žáci 12-13 let 1. místo   Emma Kušková - kata žákyně 12-13 let 

1. místo   Veronika Jůzová - kata dorostenky 14-15 let 1. místo   Nikola Jůzová- kata juniorky 16-17 let 1. místo   Marek Rendla- kata junioři 16-17 let 1. místo   Nikola Jůzová - kata ženy

1. místo   Adam Pešek- kata muži 2. místo   Marek Rendla- kata muži 

2. místo   Kouba Tomáš- kata dorostenci 14-15 let

Závodníci z Kladna přivezli celkem 10x zlatou medaili, 3x stříbrnou a 1x bronzovou medaili. S celkovou bilancí 14 medailí z 12 závodníků je to slušný výsledek.

“Kladenští karatisté z Keiko ryu Shotokan na Poháru nadějí opět dokázali, že mají výborný tréninkový program nejenom pro úplné začátečníky, ale také pro pokročilé, ostřílené borce, kteří ke svým výkonům potřebují individuální přístup. Velké poděkování patří rodičům, kteří podporují ve sportování své děti a zároveň městu Kladno, které pravidelně podporuje tyto talentované sportovce”uzavřel úspěšnou sobotu trenér Adam Pešek. 

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page