top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Kladenské karate opět na bedně!


V sobotu 1. prosince se konala jubilejní 25. Vánoční cena města Mladá Boleslav, které se opět se ctí zhostil pořádající oddíl TJ Škoda Mladá Boleslav pod vedením Ladislava Mareše. Turnaje se zůčastnilo přes 300 závodníků z celé České republiky. Kladenští karatisté z Keiko ryu Shotokan Kladno přivezli sedm cenných medailí.


Martin Thrin Nhu Sam

Výroční turnaj byl otevřený pro všechny věkové kategorie, v ranních hodinách odstartovalo turnaj mladší žactvo z Keiko ryu. Celkem hravě se probojovali až do finálových bloků, které probíhalo na centrálních tatami v odpoledním bloku. První zlatou medaili získal nejmladší František Rozner v kategorii kata žáci. Hned poté nastoupili starší žáci, kde jsme měli na jednom tatami Honzu Bártu, na druhém tatami potom Valerii Kuzněcovou v kategoriích staršího žactva. Oba závodníci předvedli velice pěkné výkony a tak oba finálové zápasy dopadli pro Keiko ryu Shotokan zlatou medailí. O poslední hezké finále se postarali juniorky Barbora Veselá a Anna Vrábelová, které se ve finále střetli proti sobě. Lépe z tohoto duelu vyšla Vrábelová, získala zlatou medaili a stříbro putovalo na krk Veselé.

Anna Vrábelová

O bronzové medaile bojovali také Františka Kašparová a Martin Thrin Nhu Sam, oba závodníci z Velké Dobré. Oběma závodníkům se podařilo projít skrze celou repasáž, a pro Kladenské karate získali tak dvě bronzové medaile.

Finále Vrábelová vs. Veselá

Sportovní klub karate Keiko ryu Shotokan Kladno získal ve své 15. sezóně celkem 36x zlatou medaili 33x stříbrnou 31x bronzovou medaili. Jestli klub překročí 100 medaili v roce uvidíme přítí víkend, kdy se koná v Jindřichově Hradci vrchol celé soutěžní sezony - mistrovství ČR WKF. Z Kladna vyráží na tento šampionát i 7 nominovaných karatistů z Keiko ryu. Držte nám palce, vzkázal trenér klubu Marek Rendla.


František Rozner


74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page