top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLukáš Maule

Kladenské karate má své šampióny

O víkendu 1.-2. června se konaly dva šampionáty karate, kterých se zúčastnil kladenský oddíl karate Keiko ryu Shotokan. V sobotu národní pohár karate v Hradci Králové a v neděli Ústecký regionální pohár v Lounech.

Sobotní turnaj byl věnován pouze dorostenecké, juniorské a seniorské kategorii, a tak na tento turnaj vyrazili pouze závodníci ze skupiny JUNIOR. Nejlépe si zde vedli Jakub Krausz a Anička Vrábelová v juniorské kategorii, kde oba získali bronzovou medaili a cenné body na postup na MČR, které proběhne letos v zimě.

Neděle již patřila všem věkovým kategoriím. Závodníci z Keikoryu doslova ovládli žákovské, dorostenecké a juniorské kategorie, když na turnaji vybojovali 5x zlato a 3x stříbro. Finálové bloky tak byli v barvách #kladenskéžloutenky ( klub vypoužívá žluté klubové soupravy ). Úspěšnou šňůru zahájili hned ráno žáci František Rozner, Valeria Kuzněcová a Honza Bárta, když ve finálovém bloku získali s přehledem zlaté medaile. Druhé místo získala v žákovské kategorii také Františka Kašparová.

Poté následovali dorostenecké a juniorské kategorie. I zde bylo finále v barvách Keikoryu. V dorostenecké kategorii uspěl Jakub Krausz, porazil svého klubového kolegu Tomáše Smutného, který získal druhé místo. Mezi dorostenkami byla nejúspěšnější závodnice Emma Kušková, která získala zlatou medaili. V juniorské kategorii sváděli svůj zápas o medaile Anička Vrábelová a Bára Veselá. Z finálového duelu nakonec vyšla vítězně Vrábelová, která získala zlato. Veselá si domu odnesla stříbrnou medaili.


Tento turnaj byl závěřečným testem úvodní části soutěžní sezóny, která bude pokračovat opět v září.

82 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page